Suomen Paras Olut

Suomen Paras Olut 2018 on Lammin Sahti

Suomen Parhaat Oluet 2018 arvioitiin Helsingissä Suuret Oluet - Pienet Panimot -tapahtuman yhteydessä 25.-26.7.2018.

Suomen parhaan oluen tittelistä kisaa tänä vuonna 240 olutta 40 panimolta.

Tänä vuonna tuomaristossa on mukana setsemän kansainvälistä tuomaria Saksasta, Hollannista ja Puolasta. Tuomarit ovat jo vuosia olleet vakio-osallistujia maailman merkittävimmissä olutkilpailuissa mukaan lukien World Beer Cup ja European Beer Star.

 ---

Tulokset ja Suomen Paras Olut 2018 julkistetaan gaalaristeilyllä Viking Gracella 14.9.2018. Risteily järjestetään Suomen Pienpanimoliiton ja Viking Linen yhteistyönä. Palkinnot jaetaan à la carte -gaalaillallisella, jossa juontajana toimii Arto Nyberg. Lisäksi ohjelmassa on olutmessut. Lisätietoja gaalasta.

 ---

2018 kilpailua tukevat:

 ---

Suomessa valmistetaan runsaasti laadukkaita oluita, joiden makukirjo on laajentunut vuosi vuodelta. Meillä on saatavissa kansainvälisen tason tuotteita eri oluttyypeissä ja -tyyleissä. Suomen Paras Olut -kilpailun tarkoituksena on parantaa suomalaisten oluiden arvostusta sekä tehdä oluita ja niiden valmistajia tunnetuiksi.

 ---

Kilpailu tuo mielenkiintoisen lisän suomalaiseen olutkulttuuriin ja herättää keskustelua oluiden mausta, laadusta, raaka-aineista ja valmistuksesta. Kuluttajalle kilpailu tarjoaa työkaluja valintojen tekemiseen nostamalla esiin tuttuja ja aiemmin tuntemattomia tuotteita sekä niiden ominaisuuksia. Samalla se rohkaisee oluennauttijaa kokeilemaan omasta tottumuksesta poikkeavia makuja ja tuotteita Valmistajille kilpailu tukee tuotteiden markkinointia sekä antaa työkaluja uusien tuotteiden kehittämiseen.

Suomen Paras Olut -kilpailu kokoaa ainoana suomalaisena olutkilpailuna kotimaiset valmistajat yhteen kisaamaan omilla tuotteillaan. Kilpailuun osallistuvat suurten ja pienten valmistajien tuotteet rinnan, jolloin itse olut ja siihen liittyvät laatu- ja makutekijät ovat pääasiassa.

 ---

Suomen Parhaat Oluet

  • 2018 Lammin Sahti, Lammin Sahti, 7,5 t%
  • 2017 Thunder Chief, Hopping Brewsters Beer Company Oy, 5,4 t%
  • 2016 Mufloni Pilsner, Panimoravintola Beer Hunter's Oy, 5,5 t%
  • 2015 Siperia Stout, Koskipanimo, 8,0 t%
  • 2014 American Lager, Stadin Panimo, 4,5 t%
  • 2013 Imperiaali Stout, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, 9,2 t%
  • 2012 Prykmestar Wehnäbock, Vakka-Suomen Panimo, 6,2 t%
  • 2011 Sinebrychoff Porter, Sinebrychoff, 7,2 t%

Facebook Twitter Google+