Suomen Paras Olut

Suomen Paras Olut 2020 -kilpailu

Suomen Paras Olut 2020 on joensuulaisen Panimo Honkavuoren Valo!

Suomen Paras Olut –kilpailun on voittanut Panimo Honkavuoren Valo-vehnäolut, hieman yli 300 suomalaisen oluen joukosta. Kilpailun oluet maistettiin noin viidenkymmenen tuomarin voimin kymmenessä eri sarjassa ja kansainvälinen finaalistuomaristo valitsi sarjavoittajien joukosta Suomen Paras Olut 2020 –tittelin voittajaksi joensuulaisen Panimo Honkavuoren VALO –vehnäoluen.

VALO on raikas vehnäolut, jonka runsasarominen tuoksu ja maku ovat pitkän tuotekehityksen tuloksia. Valon humalakatkero on hyvin alhainen. Olut on suodattamaton, pastöroimaton, lisäaineeton ja aromikas vaalea, hedelmäinen vehnäolut.

Kaikki kilpailun tulokset

 ---

 Suomen Paras Olut -mitali Suomen Paras Olut –kilpailu järjesttiin tänä vuonna kymmenennen kerran. Kilpailun tavoite on nostaa suomalaisten oluiden arvostusta sekä tehdä oluita ja niiden valmistajia tunnetuiksi. Kyseessä on ainoa pelkästään suomalaisia oluita tuomaroiva kisa, jossa ovat osallisena sekä isot että pienet panimot.

Kilpailun välieriin pääsivät 5.-6.8.2020 järjestetyissä tuomaroinneissa seuraavat noin 70 olutta, joista mikä tahansa voi olla se syyskuussa julkistettava Suomen Paras Olut 2020.

Tänä vuonna Suomen Paras Olut -kilpailussa tehdään myös muita erityisjärjestelyitä vallitsevan tilanteen takia. Kilpailu pidetään Ravintolakoulu Perhon tiloissa elokuun alussa.

Suomen Paras Olut 2020 -tulokset julkistetaan 10.9.2020 Tampereella järjestettävässä Suuret Oluet - Pienet Panimot -tapahtumassa. S-ryhmä tukee voittajaoluiden saamista kuluttajien saataville oman myymäläverkostonsa kautta ympäri Suomen.

Suomen parhaan oluen tittelistä kilpailee tänä vuonna yli 300 olutta 49 panimolta. Oluita oli tuomaroimassa myös joukko kansainvälisesti tunnettuja ammattituomareita ja olutasiantuntijoita Saksasta ja Italiasta.

 ---

Suomen Paras Olut -kilpailulle Euroopan oluenkuluttajien liiton hyväksyntä

Euroopan oluenkuluttajien liitto - European Beer Consumers Union (EBCU) on määritellyt joukon kriteereitä, joita noudattavat kilpailut voivat saada EBCU hyväksynnän. Suomen Paras Olut -kilpailulle annettiin hyväksyntä EBCU:n kokouksessa Antverpenissä 12.4.2019. Muita hyväksyttyjä kilpailuita ovat European Beer Star, World Beer Cup, Birra dell’Anno, Brussels Beer Challenge, Dutch Beer Challenge ja Austrian Beer Challenge.

 ---

2020 kilpailua tukevat

Panimoliitto
S-Ryhmä Jukolan Juusto
Visit Finland

 ---

Suomen Paras Olut 2019 on kuopiolaisen Iso-Kallan Panimon Groteski!

Suomen Paras Olut on vuonna 2019 kuopiolaisen Iso-Kallan Panimon Groteski-olut, joka on tyyliltään Piwo Grodziskie. Groteski-olut osallistui kilpailuun sarjassa muut oluet. Piwo Grodziskie on puolalainen, Suomessa hieman tuntemattomampi oluttyyli, jota kutsutaan myös pohjoisen samppanjaksi. Piwo Grodziskie tarkoittaa ”olutta Grodziskin kaupungista”. Tälle oluttyylille on tyypillistä mieto alkoholipitoisuus, ja siinä yhdistyy vehnäoluen raikkaus sekä hento savuisuus.

- Finaalituomaristo piti olutta raikkaana ja mielenkiintoisena ja se olikin finaalin ylivoimainen voittaja, kertoo finaalituomariston puheenjohtaja Mariaana Nelimarkka.

- Tuomaristo kiitti hieman aliarvostetun ja harvinaisen tyylin esittelemisestä Suomessa. Kansainväliset tuomarit pitivät voittajaolutta tyylilajinsa erinomaisena edustajana.

Lue lisää lehdistötiedotteesta...

 ---

Suomen Parhaat Oluet

  • 2020 Valo, Panimo Honkavuori, 4,5 t%
  • 2019 Groteski, Iso-Kallan Panimo, 3,7 t%
  • 2018 Lammin Sahti, Lammin Sahti, 7,5 t%
  • 2017 Thunder Chief, Hopping Brewsters Beer Company Oy, 5,4 t%
  • 2016 Mufloni Pilsner, Panimoravintola Beer Hunter's Oy, 5,5 t%
  • 2015 Siperia Stout, Koskipanimo, 8,0 t%
  • 2014 American Lager, Stadin Panimo, 4,5 t%
  • 2013 Imperiaali Stout, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, 9,2 t%
  • 2012 Prykmestar Wehnäbock, Vakka-Suomen Panimo, 6,2 t%
  • 2011 Sinebrychoff Porter, Sinebrychoff, 7,2 t%

Facebook Twitter