Suomen Paras Olut

Suomen Paras Olut 2020 -kilpailu

Korona-epidemian takia kesän festivaalien järjestäminen on epävarmaa. Tämän vuoksi myös Suomen Paras Olut -kilpailun järjestelyt ovat tällä hetkellä epävarmat ja nyt verkkosivuilla olevat ajakohdat eivät todennäköisesti pidä paikkaansa.

 ---

Suomen Paras Olut 2020 -kilpailu järjestetään Helsingissä Suuret Oluet - Pienet Panimot -tapahtuman yhteydessä 29.-30.7.2020.

Suomen Paras Olut -kilpailu järjestetään tänä vuonna kymmenennen kerran. Kilpailun tuomarointi tapahtuu heinäkuussa 29.-30.7. osana Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtumaa Helsingissä ja kilpailun tulokset paljastettiin 11.9. Viking Linen Olutristeilyllä, jolla juhlitaan suomalaista olutta.

 ---

Päätä olutkesä Olutristeilyyn Viking Linella!

Viking Linen Olutristeily tarjoaa mahdollisuuden juhlia suomalaista olutta kunnolla. Olutristeilyllä pääset tutustumaan laajasti suomalaisiin pienpanimo-oluisiin ja niiden tekijöihin, jotka ovat kaikki laivalla tavattavissa. Olutristeilyn osanottajille on mahdollisuus tehdä ostoksia yksityisesti tax freessä, jossa pienpanimo-oluiden valikoima on suurempi kuin yleensä. Voit myös tutustua uuteen hyvinvointimuotoon olutjoogan muodossa.

Koko Olutristeily huipentuu Suomalaiseen Olutgaalaan, jossa palkitaan vuoden 2020 parhaat suomalaiset oluet. Näitä oluita pääset maistamaan gaalassa tarjottavan, herkullisen neljän ruokalajin illallisen kanssa samalla kun kuulet voittajaoluiden tekijöiden tunnelmat ja kilistelet suomalaiselle oluelle. Tule mukaan vaahtoavaan tunnelmaan!

 ---

Suomen Paras Olut -kilpailulle Euroopan oluenkuluttajien liiton hyväksyntä

Euroopan oluenkuluttajien liitto - European Beer Consumers Union (EBCU) on määritellyt joukon kriteereitä, joita noudattavat kilpailut voivat saada EBCU hyväksynnän. Suomen Paras Olut -kilpailulle annettiin hyväksyntä EBCU:n kokouksessa Antverpenissä 12.4.2019. Muita hyväksyttyjä kilpailuita ovat European Beer Star, World Beer Cup, Birra dell’Anno, Brussels Beer Challenge, Dutch Beer Challenge ja Austrian Beer Challenge.

 ---

2020 kilpailua tukevat

Panimoliitto

 ---

Suomen Paras Olut 2019 on kuopiolaisen Iso-Kallan Panimon Groteski!

Suomen Paras Olut on vuonna 2019 kuopiolaisen Iso-Kallan Panimon Groteski-olut, joka on tyyliltään Piwo Grodziskie. Groteski-olut osallistui kilpailuun sarjassa muut oluet. Piwo Grodziskie on puolalainen, Suomessa hieman tuntemattomampi oluttyyli, jota kutsutaan myös pohjoisen samppanjaksi. Piwo Grodziskie tarkoittaa ”olutta Grodziskin kaupungista”. Tälle oluttyylille on tyypillistä mieto alkoholipitoisuus, ja siinä yhdistyy vehnäoluen raikkaus sekä hento savuisuus.

- Finaalituomaristo piti olutta raikkaana ja mielenkiintoisena ja se olikin finaalin ylivoimainen voittaja, kertoo finaalituomariston puheenjohtaja Mariaana Nelimarkka.

- Tuomaristo kiitti hieman aliarvostetun ja harvinaisen tyylin esittelemisestä Suomessa. Kansainväliset tuomarit pitivät voittajaolutta tyylilajinsa erinomaisena edustajana.

Lue lisää lehdistötiedotteesta...

 ---

Suomen Parhaat Oluet

  • 2019 Groteski, Iso-Kallan Panimo, 3,7 t%
  • 2018 Lammin Sahti, Lammin Sahti, 7,5 t%
  • 2017 Thunder Chief, Hopping Brewsters Beer Company Oy, 5,4 t%
  • 2016 Mufloni Pilsner, Panimoravintola Beer Hunter's Oy, 5,5 t%
  • 2015 Siperia Stout, Koskipanimo, 8,0 t%
  • 2014 American Lager, Stadin Panimo, 4,5 t%
  • 2013 Imperiaali Stout, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, 9,2 t%
  • 2012 Prykmestar Wehnäbock, Vakka-Suomen Panimo, 6,2 t%
  • 2011 Sinebrychoff Porter, Sinebrychoff, 7,2 t%

Facebook Twitter